Horog Ház társasház

ÁLTALÁNOS MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ

a Székesfehérvár, Horog utca (5910/4. hrsz.)
HOROG HÁZ Társasház lakásaihoz

 AZ INGATLAN JELLEMZŐI:

 A lakóépület földszint + 4 emelet teraszos kialakítással, összesen 92 lakásos társasház.

 TELEK LEÍRÁSA:

A telek Székesfehérváron, a Horog utcában található. Teljes mértékben közművesített, Nyugati fekvésű, rálátással a Palotavárosi tavakra és a Királyok parkjára. Gépkocsival könnyen megközelíthető. A telek nagy értéke, hogy a belvároshoz viszonylag közel helyezkedik el, és gyalogosan is elérhető óvoda, iskola, bevásárló központ. Tömegközlekedési szempontból is kiváló a fekvése, mivel a távolsági és helyi buszjáratok megállóhelyei a közelben találhatóak.

AZ ÉPÜLET LEÍRÁSA:

Építés-műszaki alapadatok:

Beépítési mód: szabadon álló
Beépített bruttó alapterület:   1984,0 m2
Telek alapterülete: 6158 m2
Beépítés foka: 32,21 %
Zöldfelület: 2470,65 m2 40,12 %
Földszint padlóvonal: ± 0,00 m = + 108,20 Bf
Bejárati járdavonal: Horog utcai járdavonal + 107,85 Bf
Építmény magasság: 12,50 m
Tetőidom: lapos tető, nem járható, műanyaglemez szigeteléssel ellátva

Az épület külső megjelenése:

Az épület modern stílusú, lapos tetős, a legfelsőbb szinten teraszos kialakítással. A homlokzaton két fő szín, fehér és terrakotta, változatos variációja érvényesül, melyekkel a homlokzati műanyag nyílászárók színei külsőleg harmonizálnak. Az épület tömegét tekintve a homlokzat síkjában pozitív ki- és negatív beugrások teszik  érdekessé, változatássá és egyedivé az épület megjelenését.

Az épület belső kialakítása:

Az épület két lépcsőházas társasház , melynek lakásai kelet és nyugat felé, részben a Palotavárosi tavak irányába néznek. Vertikális tagoltságát illetően fszt. + 4 emeletre tagolható az épület. A két lépcsőházban modern 8 személyes liftek segítik a közlekedést. A lépcsőházakba nyugati és keleti irányból is bejuthatunk. Az „A” lépcsőház természetes külső világítást, valamint mindkét lépcsőház szellőzést és a tűzvédelmi előírásoknak megfelelő vészkijáratot kap. Az épületnek zárt udvara lesz, amelyet fákkal, cserjékkel, virágokkal parkosított formában alakítunk ki, ahol pihenőpadok és játszótér teszik kellemessé a szabadban tartózkodást. Ugyan itt lesz kialakítva parkolás.
Földszint: „A” lépcsőház rendelkezik a földszinten babakocsi tárolóval, valamint a szeméttároló is itt kap helyet.
Emeletek: A lakások alapterületei 37-101 m2-ig terjednek. Elosztás szempontjából 1 szobás garzon, 1+ 1félszobás, 1+1, 2+1, 2 + 1félszobás, 3+1, 3 + 1félszobás, 4+1 félszobás lakások, és nagyméretű penthouse-ok jellemzik az ingatlant. A lakások elrendezését tekintve hálószoba, egy légtérben lévő konyha-nappali-étkező, közlekedőből nyíló fürdőszoba és külön kézmosóval ellátott WC lett kialakítva. A lakásoknál figyeltünk arra, hogy a kedvező tájolás felé forduljanak, és külön bejáratú szobákkal tettük lehetővé a magánszférák megőrzését. Figyeltünk arra, hogy ne legyen a lakások között intimitást zavaró átlátás.

Lakásszám:


Lépcsőházak
A B       Összesen:
Földszint 12 6       18
I. emelet 12 6       18
II. emelet 14 6       20
III. emelet 14 6       20
IV. emelet 11 5       16
Lépcsőház összesen: 63 29       92

Az épület nettó alapterülete:

földszint  1576,86 m2
első emelet  1519,91 m2
második emelet  1689,74 m2
harmadik emelet  1689,60 m2
negyedik emelet  1260,80 m2
összesen:  7736,91 m2

 ALKALMAZOTT SZERKEZETEK:

Alapozás: Cölöp (sajtolt), vízzáró vasbeton alaplemez.
Külső kitöltő falazat: Ytong, 30 cm vastag falazóelemből, 5 cm hőszigeteléssel ellátva.
Lakás elválasztó falak: hanggátló falazat, legalább 52 dB hanggátló képesség
Pillérek: Monolit vasbeton pillér méretezve
Födém: 22 cm monolit vasbeton födém, méretezett vasalással.
Lépcső: monolit vasbeton lépcsők kerámia burkolattal.
Válaszfalak: 10 cm ytong
Homlokzati nyílászárók: Korszerű hőszigetelt műanyag nyílászárók, ötkamrás profillal, hőszigetelt két rétegű üvegezéssel, külső oldalon és belső oldalon is egyaránt fehér színben.
Belső nyílászárók: UTH tokos beltéri ajtók.
Burkolatok: A közlekedőkben, vizes helyiségekben és a tárolókban kerámia burkolat, a szobákban laminált parketta.

NYÍLÁSZÁRÓK:

A külső nyílászárók korszerű műanyag ablakok és erkélyajtók hőszigetelt üvegezéssel (u=1,1 W/m2K), 5 kamrás profilrendszer, horganyzott idomacél merevítéssel, bukó-nyíló vasalattal, fehér színben kivitelezve. A homlokzati nyílászárókhoz redőny és a nyitható ablakokhoz szúnyogháló is tartozik, amely a kulcsrakész átadásnak része. A beépített redőnyök színe a ház egységes megjelenése miatt nem választható, az kizárólagosan világos bézs színű lesz. A redőnyök egységesen műanyag kivitelben készülnek.
A lakások bejárati ajtói több ponton záródó, kitekintővel ellátott prémium minőségű biztonsági ajtók. A belső nyílászárók laminált felületű, utólag beépíthető beltéri ajtók palettából választható 4 színben. Tele ajtólappal, eloxált körrozettás kilincsgarnitúrával, küszöb nélkül.

BELSŐ FELÜLETEK, BURKOLATOK:

Az épületen belüli közös helyiségek (előtér, lépcsőház, tárolók stb.) falai diszperzit festésűek, a padlók gránitőrleményes lappal burkoltak. A lakások választható 1. kategóriás világos árnyalatú diszperzit festésűek. A vizes helyiségekben (közlekedők, fürdők, WC-k, konyhák) mázas kerámia padlóburkolat készül. A konyhákban az alsó és felső konyhaszekrények között csempeburkolat készül, a fürdőkben ajtómagasságig, a WC helyiségekben 1,60 m-ig. A nappalik, szobák, gardróbok laminált parketta burkolatot kapnak.

GÉPÉSZET:

Fűtésrendszer:

Az épületben a fűtési rendszer által igényelt energiát távhő ellátással biztosítjuk. A távhő fogadó hőközpontja külső időjárásfüggő szabályzással és elektronikusan szabályozott keringtető szivattyúval rendelkezik, biztosítva ezzel az épület mindenkori pillanatnyilag aktuális hőszükségletéhez igazodó energiafelhasználást. A lakások fűtésének egyedi szabályozhatóságát az egyedi fűtések kényelméhez hasonlóan valósítjuk meg, lakásonkénti, kívánt belső hőmérséklet-érzékelésen alapuló, a lakások nappali helyiségében elhelyezett programozható szabályzó segítségével. Az elhasznált energia mérése lakásonként, a felszálló strangokban az egyes lakások leágazásába épített hőmennyiség mérővel történik.
Így a lakás tulajdonosa egy mozdulattal beállíthatja a kívánt hőfokot, és valóban annyit fizet, amennyit el is használt!
A tervezett hőközponttól a fűtési vezetékek a földszinti folyosó álmennyezetében elhúzva, majd az építészetileg kialakított strangok felé leágazva, hidraulikai beszabályzást biztosító szerelvények beépítésével kerülnek kialakításra. Az álmennyezet felett és a strangokban vezetett fűtési vezetékek megfelelő hőszigeteléssel ellátottak. A lakásokba a strangokból való leágazással, a hidraulikai beszabályozáshoz szükséges szerelvényeken keresztül jut a fűtési vezetékpár.
A lakásonként tervezett gépészeti egység egy fali kazánhoz hasonló, kellemes esztétikai megjelenésű és zajtalan működésű eszköz, mely a lakás egyedi igény szerinti hőmérsékletre szabályzásához szükséges elemeket is tartalmazza. Elhelyezése a lakások fürdőszobáiban történik a gazdaságos hely kihasználás figyelembe vételével a mosógép kiállások felett.
A lakások helyiségeinek fűtése a mai kornak megfelelően, termosztatikus szelepekkel szabályozott radiátorokkal történik. A programozható szabályzót tartalmazó helyiségek hőleadóinak kivételével az egyéb helyiségek radiátorai rendelkeznek termosztatikus finom szabályzással, mellyel a helyiségek pillanatnyi eltérő fűtési igényeihez igazodik a radiátor hőleadása automatikusan. A radiátorok esztétikus megjelenésű acéllemez lapradiátorok, fehér színben. A fűtési vezetékek elhelyezése rejtett módon, a padló rétegrendjében történik, azok a lakásban nem láthatóak. A padlószerkezetben elhelyezett vezetékek anyaga ötrétegű, alumíniumbetétes műanyag cső, hőszigeteléssel ellátva.

Vízellátás, használati melegvíz:

A tervezett vízbekötés az épület földszintjén tervezett hőközpontba érkezik, ahol az épület fő elzárója mellett a víz hálózatba épített mechanikai szűrőt, valamint az épület fő vízmérőjét tervezzük elhelyezni. Az ivóvíz vezeték a fűtési gerinchez hasonlóan, de párazáró hőszigeteléssel ellátva, a földszinti álmennyezet felett kerül elhúzásra a strangokig, majd felszálló vezetékekre osztódik, s ezekről ágazik le a lakásokhoz. A lakásokba párazáró hőszigeteléssel ellátott hideg ivóvíz és használati melegvíz vezetéken érkező, majd a lakásban elhasznált víz mennyiségének mérése a strangokban a lakások leágazásait követően elhelyezett vízmérővel történik. Ugyanitt kerül elhelyezésre a lakás víz főelzárója. Az említett vízmérők almérők, melyekre minden lakás külön önálló szolgáltatói szerződést köthet a víz szolgáltatóval a lakó, ill. tulajdonos nevére, így minden lakó közvetlenül a víz-szolgáltató felé tartozik elszámolással.
A víz és használati melegvíz vezetékek a lakáson belül a fűtési vezetékekhez hasonló módon a padló rétegében kerülnek elhelyezésre, pára- és hőszigeteléssel ellátva.
A szaniterek I. osztályú, fehér színű berendezési tárgyak, keverőszelepes, karos csaptelepekkel. A berendezési tárgyak előtt tartalék elzárók kerülnek beépítésre, a csaptelepek karbantartásának, javíthatóságának biztosítására. A mosdókagylók a fürdőkben szekrénnyel és tükörrel egybeépített. a wc-ben oldalfalra rögzített, takaróláb nélküli kivitelűek. A WC csészék fali kialakításúak, falba süllyesztett tartállyal. A fürdőkádak akril fehér kádak. A fürdőszobákban a tervezett gépészeti egységek alatt egy víz- szennyvíz csatlakozást tartalmazó mosógépkiállás található.
Az egyéb gépészeti vezetékkiállások (mosogató, tűzhely) ledugózva, csatlakozásra kész állapotban kerülnek kiépítésre.

Szellőzés:

Az épületben található belsőterű helyiségek gépi elszívásos szellőztetéssel ellátottak. A szellőztető ventilátorok helyi csendes üzemű kisventilátorok, melyek a helyiség világításáról vezérelten indulnak és késleltetéssel állnak le. Az elszívott levegő utánpótlása a lakás légteréből történik a belsőterű helyiség ajtajának küszöbrésén, vagy az ajtóba épített szellőzőnyíláson keresztül. Az elszívott levegőt a korábban is említett strangokban elhelyezendő légcsatornában gyűjtjük össze, majd a tető felett a szabadba távozik. A lakásokba a gyűjtő vezetéken keresztül az egyéb lakásokból való visszaáramlást a ventilátorok csatlakozó csonkjába beépített visszacsapó szelep akadályozza meg.
A konyhákban a páraelszívók csatlakozási lehetőségét biztosítjuk a csatlakozó és a felszálló vezeték kiépítésével.

Egyéb gépészet:

Minden lakásban kiépítésre kerülnek az utólagos klíma beépítéséhez szükséges vezetékek alapszerelése, mely úgy kerül kivitelezésre, hogy a lakások huzamosabb tartózkodásra szánt helyiségeiben klíma beltéri egységeinek a helye továbbá minden lakáshoz a társasház tető födémén a kültéri egységeknek kialakított helye kerül kiépítésre.

VILLANYSZERELÉS:

A lakásokban 1x32 A elektromos áram kerül az alapárban kiépítésre.
A lakások bejáratainál falba süllyesztve elhelyezünk egy kétsoros lakáselosztót, melyben helyet biztosítunk egy túlfeszültség-védelmi és érintésvédelmi relé beépítéséhez. 

Telefonhálózat:

Minden lépcsőház földszintjén az erősáramú berendezések mellett a gyengeáram részére is biztosítunk kiépítési lehetőséget. Minden lakásba egy telefon csatlakozási lehetőség kerül kiépítésre.

TV antenna hálózat:

Szintenként a közös védőcsőből a lakásokhoz vezetett kábelek kicsatlakozásához szerelvénydobozok kerültek beépítésre, mindhárom szolgáltató (UPC, DigiTV, T-HOME) ráköthetőségét biztosítva.
A lakásokban minden szobában egy TV csatlakozási lehetőség van.

Kaputelefon:

A lépcsőház külső bejáratától minden lakásba ki van építve a kaputelefon hálózat. A lakáskészülékek a bejárati ajtó mellett kerülnek elhelyezésre.

Riasztó hálózat:

A közösségi kiselosztóban biztosított a hálózat energia ellátása, de a lakáson belüli riasztórendszer nem része a kulcsrakész átadásnak.

KÖZÖS TULAJDONBA KERÜLŐ RÉSZEK:

Közös tulajdonban állnak az alábbi helyiségek, építményrendszerek, berendezések és felszerelések, a műszaki leírásban szereplő, és a tervrajzokon feltüntetett következő épületrészei, tartozékai, felszerelései és berendezései:

 • Alap, felmenőfalak, teherhordó falszerkezetek, szellőzők, az épületen belül és kívül a kiegészítő szerkezetekkel együtt.
 • Födémszerkezetek.
 • Minden külső bádogos szerkezet.
 • Teljes külső homlokzati és lábazati képzés.
 • Minden külső járda szerkezete és burkolata.
 • A főbejárati lépcső és rámpa.
 • A vízvezeték hálózat az ingatlan főmérőjétől a lakások almérőjéig.
 • Elektromos hálózat az albetétek mérőjéig.
 • Minden külső gépészeti műtárgy, akna, fedlapok.
 • Tetőszerkezet, héjazat a beépített szerkezetekkel együtt.
 • A közös helyiségeket kiszolgáló gépészeti rendszerek és azok szerelvényei.
 • A közös helyiségek határoló szerkezetei, nyílászárói, burkolatai, felületképzései.

A LAKÁSOK VÁLTOZTATÁSI ÉS MÓDOSÍTÁSI LEHETŐSÉGEI:

A vásárlóknak lehetősége van a megvásárolni kívánt ingatlan változtatására, ha az:

 • nem befolyásolja az épület külső megjelenését,
 • nem károsítja sem a köz, sem a magántulajdonban lévő ingatlan műszaki paramétereit, illetve külső megjelenését,
 • nem származik hátránya sem a jövőbeli vásárlóknak, sem bármely más harmadik félnek,
 • a vevő megfizette a módosításokhoz szükséges áttervezési, kivitelezési és egyéb költségeket.

A homlokzatra az egységes megjelenés miatt kizárólag az eladó által bemutatott típusú, színű műanyag redőny szerelhető fel.

VÁLASZTÁS A MEGADOTT ÉS BEMUTATOTT MINTAANYAGOKBÓL:

A vásárló választhat a megadott és bemutatott anyagokból. Eladó többletköltségeket nem számít fel abban az esetben, ha vevő saját maga által megnevezett anyagok beépítésével kapcsolatosan nem merül fel többletköltsége. A többletköltségek felmerülése esetén felek között a munka elvégzése előtt írásos megegyezés szükséges.
A lakások műszaki felszereltsége a fent részletezetteket tartalmazza. Semmiképpen sem tartoznak bele azonban a következők:

 • A belső függönyök és karnisok
 • A konyhabútor, beépített szekrények
 • A vizesblokkok fürdőszobai kiegészítő berendezési és piperetárgyai
 • A belső csillárok, világítótestek
 • Riasztórendszer

TÁJÉKOZTATÓ A STANDARD BERENDEZÉSI TÁRGYAKRÓL ÉS BURKOLATOKRÓL:

 • Fürdőszobai csempe és padló burkolat, konyhai csempe: A standard választható burkolat I. osztályú minőségű, normál méretű mázas kerámia burkolólapok, fugával rakva, díszítőelemek nélkül, mosdókagyló egybeépített tükrös, szekrényes kivitelben
 • Szobák, nappalik, gardróbok padlóburkolata: 7-8 mm vastag, kopásálló laminált parketta, 32-es kopásállósággal.
 • Festés: A falak 1. kategóriás világos árnyalatú diszperziós festéssel készülnek. Ettől eltérő szín és festési mód esetén külön megállapodás szükséges.
 • Belső ajtók: Utólag beépíthető beltéri ajtók. Tele ajtólappal, dekor tokkal, elox körrozettás kilincsgarnitúrával, Vevő által mintadarabok alapján választott dekorfóliával.

Értékesitési iroda: 8000 Székesfehérvár, Kelemen B. u. 14/A. D. lph. fszt. 3. (Gaja Liget Társasház)

2015 @ Horog Holding Zrt